96
post-template-default,single,single-post,postid-96,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Πώς επηρεάζει ο κορωνοϊός την παγκόσμια εκπαίδευση;

Ο Economist φιλοξενεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «How covid-19 is interrupting children’s education».

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο παιδιά στον κόσμο σταμάτησαν την εκπαίδευσή τους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε στην Αμερική το 2009 το κόστος του να κλείσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 1 μήνα ανέρχεται σε 0.1-.03% του ΑΕΠ. Κάποιες χώρες είναι καλύτερα προετοιμασμένες από άλλες. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, το 1/5 είναι αυτοαπασχολούμενοι οπότε δεν έχουν κάποια λύση για τα παιδιά τους που είναι στο σπίτι.

Πολλά φτωχά παιδιά παίρνουν στο σχολείο το πιο θρεπτικό γεύμα της ημέρας. Στην Αμερική περίπου 26 εκ. παιδιά- σχεδόν οι μισοί μαθήτές- δικαιούνται δωρεάν ή φθηνότερο γεύμα. Στη Νέα Υόρκη 22.000 χιλιάδες παιδιά κοιμούνται σε δημοτικά καταφύγια.

Η παρατεταμένη αργία των σχολείων έχει φυσικά σημαντική επίδραση στην εκπαίδευση των παιδιών και ειδικότερα αυτών που έχουν να δώσουν σημαντικές εξετάσεις. Ενδεικτικά, στην Αγγλία 245.000 παιδιά ετοιμαζόντουσαν να δώσουν A-levels (δίπλωμα που χρησιμεύει για την εισαγωγή σε βρετανικό πανεπιστήμιο). Ο Μπορίς Τζόνσον ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις ακυρώνονται.

Η πανδημία θα αναδείξει τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της online διδασκαλίας. Οι περισσότερες χώρες δεν είναι προετοιμασμένες για διδασκαλία εξ’ αποστάσεως. Οι δάσκαλοι καλούνται να γίνουν you -tubers εν μία νυκτί.. Ωστόσο ακόμα και να οργανωθούν τα μαθήματα δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο ίντερνετ. Στη Μεγάλη Βρετανία το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει πρόσβαση, στην Αμερική περίπου το 80% ενώ στην Κίνα λιγότερο από το 50%.  

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στην ιστοσελίδα του Economist

https://www.economist.com/international/2020/03/18/how-covid-19-is-interrupting-childrens-education